La nostra història (tercera part): Presentació en públic, la preparació

Un cop aconseguida la primera fita i amb les converses, ja mantingudes, amb l’entitat Plataforma per la Llengua; se’ns va proposar per part d’aquesta entitat presentar una moció al Parlament de Catalunya per la qual es demanava que no hi hagués discriminació lingüística amb els dispositius digitals.

Un cop ens vam decidir a fer-ho, ens vam topar en una realitat: la burocràcia parlamentària que impregna totes les institucions de qualsevol lloc i àmbit. Va costar Déu i ajuda que, els diferents grups parlamentaris, arribessin a un acord per presentar un escrit conjunt al registre del Parlament de Catalunya. Un cop cinc dels grups
parlamentaris van arribar a un redactat de consens, se’ns va convidar a l’acte d’entrada al Registre del Parlament de Catalunya de la Proposta de resolució sobre la discriminació lingüística de les persones cegues en els dispositius digitals.

Va ser gràcies a alguns representants dels actuals membres d’aquesta plataforma que ens vam adreçar al Parlament de Catalunya el dia 22 d’octubre de 2022 per tal de fer l’entrada al registre del document que havien consensuat els cinc grups parlamentaris. I no va ser tan sols l’entrada al registre del Parlament, sinó que també, ens van convidar a fer unes declaracions des del faristol de la Sala de Premsa del mateix Parlament de Catalunya.  

Intervenir des d’aquest faristol va ser una experiència emocionant per l’oportunitat de dirigir-nos als periodistes que en aquell moment estaven presents, des d’un lloc on es dirigeixen els polítics que han estat triats per ser els representants del poble de Catalunya i en aquella ocasió, unes persones cegues totalment de fora de l’àmbit polític, vàrem tindre l’honor de parlar des d’aquell faristol.


Publicada

a

per