No ho Veiem Clar tradueix al català l’aplicació VoiceVista, que ajuda les persones cegues a orientar-se

Benvolguts i benvolgudes,

Us volem parlar avui d’una aplicació que ajuda a la navegació de les persones cegues. Es diu VoiceVista i serveix per orientar-se en espais oberts, així com rebre informació de llocs que l’usuari té al voltant, indicacions sonores… També, amb uns auriculars amb seguiment del cap, actua com a brúixola. A continuació, trobareu la descripció que en fa l’App Store (botiga d’aplicacions d’Apple):

“VoiceVista és una aplicació innovadora per a la comunitat d’usuaris cecs i amb baixa visió. Es basa en el projecte de codi obert de Microsoft Soundscape (https://aka.ms/ossblog) i es distribueix sota la llicència MIT (https://github.com/microsoft/soundscape/blob/main/LICENSE.txt)”.

Aquesta eina digital aprofita la tecnologia d’àudio avançada del sistema operatiu per a mòbils Apple i la ubicació precisa per tal que les persones cegues puguin conèixer millor el seu voltant. Ofereix tranquil·litat en entorns desconeguts i ajuda els usuaris a formar-se mapes mentals i navegar amb confiança per les rutes que desitgen.

L’Oriol Gómez, de la nostra entitat, ha traduït aquesta aplicació al català per poder-la utilitzar dins d’entorns on la majoria de noms de carrer siguin en la nostra llengua i fer que no barregi idiomes.

La podeu trobar en el següent enllaç: https://apps.apple.com/es/app/voicevista/id6450388413.

Esperem que aquesta eina digital us pugui servir o, si més no, en feu difusió.


Publicada

a

per

Etiquetes: