La nostra història (primera part): El detonant

Aquesta plataforma va néixer a finals del 2021 arran del fet que un petit grup de persones cegues, farts de la falta de presència del català en els dispositius digitals, es va organitzar per reclamar millores en aquest sentit, tal com expliquem en el document fundacional.

La primera acció va ser organitzar l’enviament massiu de correus a Apple, reclamant una millora de la presència del català en els dispositius d’aquesta marca, o en una qualitat molt qüestionable. Com és normal en qualsevol grup informal, arribar a un text de consens entre totes les persones que en aquells moments van iniciar aquesta plataforma no va ser una tasca fàcil. Va ser una sèrie de dies enviant correus per arribar a un consens. Un cop vam arribar a un text de consens, va ser el moment d’organitzar l’enviament de correus a Apple.

La qüestió és que, després d’enviar aquest correu, a la versió d’iOS 16 ja estava disponible una veu en català, igual que al Mac. No sabem si va ser gràcies al nostre escrit, però ens agradaria pensar que va influir, ja que moltes persones van enviar el correu.

Creiem que l’enviament d’aquests correus va ser tot un èxit, pel fet que, per una banda, al cap de pocs dies, el missatge de WhatsApp es va fer viral per les xarxes. El cap de pocs dies, Apple va incloure el català en la següent actualització de programari com hem dit abans i, ara les persones cegues ja tenim el lector de pantalla en català.

L’escrit que vam enviar a Apple, el podeu llegir aquí: La nostre història (II): La carta a Apple.


Publicada

a

per

Etiquetes: